FAQ

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen aan onze klantenservice. Kom je nog steeds niet uit je vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Welke kleding moet ik aan?

Let op! Het kan ’s winters koud zijn in Spider City, dus trek een lekker dik vest of warme trui aan!

Makkelijk zittende kleding en gesloten binnenschoenen zijn het fijnste om in te klimmen. Klimmen met slippers, sandalen, Crocs of hakken is niet toegestaan. Sieraden moeten voor het klimavontuur af en lange haren moeten vast gemaakt worden.

Hoe werkt het klimmen in Spider City?

Voor je op avontuur gaat, krijg je een kliminstructie. In Spider City klim je met behulp van speciale handschoenen tegen verschillende objecten op. Dankzij de unieke klimtechnologie kan je tot 90 graden verticaal klimmen. Zodra je boven bent, kan je veilig naar beneden of naar het volgende object springen.

Is er nog plaats om te klimmen?

Tijdens het boeken van jouw avontuur via onze website zie je direct op welke dagen en tijden er nog ruimte is om te klimmen. Je kan je tickets ook bij de receptie kopen, maar dan kunnen we niet garanderen dat we een plekje voor je hebben.

Waarom komen er geen starttijden tevoorschijn als ik een datum kies?

Dan zitten we helaas vol… We verwelkomen je graag op een andere dag!

Is Spider City alleen voor kinderen?

Nee, Spider City is leuk voor jong en oud! Deze indoor klimbelevenis is vooral uitdagend voor kinderen tot en met 12 jaar, maar iedereen boven de 6 jaar beleeft hier ook een super leuk avontuur!

Hoe lang/oud moet je zijn om te kunnen klimmen?

In Spider City moet je minimaal 6 jaar zijn om te kunnen klimmen.

Is er een maximum gewicht om te mogen klimmen?

Het maximale gewicht om te klimmen in Spider City is 130 kilo.

Ben jij wat zwaarder en twijfel of je de klimgordel past? Dan mag je altijd vooraf langskomen om deze te passen, zodat je niet voor een verrassing komt te staan. Wij hebben speciale klimgordels die wat lekkerder zitten en fijner klimmen voor mensen met een zwaarder gewicht.

Moeten volwassenen mee klimmen?

In Spider City kunnen kinderen vanaf 6 jaar zelfstandig klimmen. Het is dan ook niet verplicht voor een volwassene om mee te klimmen, het mag uiteraard wel.

Kies jij ervoor om niet mee te klimmen? Dan is het wegens veiligheidsredenen niet mogelijk om rond te lopen in het klimgebied. Je kan plaatsnemen in onze horecagelegenheid. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op de klimhal en hoef je geen seconde van het avontuur te missen!

Moeten toeschouwers ook een ticket kopen?

Nee, toeschouwers kunnen gratis plaatsnemen in de horecagelegenheid en vanuit hier het avontuur bekijken.

Met hoeveel mensen kan je komen klimmen?

Er kunnen 30 personen tegelijk op avontuur in Spider City. Wil jij komen klimmen? Zorg er dan voor dat je van te voren reserveert, zo weet je zeker dat jij in Spider City op avontuur kan! Zonder reservering kunnen we je niet beloven dat je een plekje hebt om te klimmen.

Wil je met meer dan 30 personen klimmen? Neem dan contact met ons op. We kunnen namelijk een schema maken om grotere groepen om de beurt te laten klimmen.

Voor groepen vanaf 15 personen openen wij Spider City buiten onze vaste openingstijden op aanvraag. Wil je hier gebruik van maken? Vul dan een offerteformulier in op spidercity.nl/groepsuitjes

Hoe gaan jullie om met afmeldingen?

Je ontvangt voor deze personen een tegoedbon voor een volgend bezoek. Wij geven geen geld retour.

Hoeveel parcoursen zijn er in Spider City?

Er zijn 17 verschillende wanden om op te klimmen in Spider City, deze verschillen in moeilijkheidsgraad.

Naast de klimparcoursen, vind je in onze hal ook de Spider Tower. Op dit unieke speelelement kunnen kinderen omhoog lopen. Als zij boven in de Tower staan vallen zij met behulp van elastieken banden veilig naar beneden en zullen zij zachtjes landen. Er zijn geen klimhandschoenen en gordels nodig om te kunnen spelen in de Spider Tower.

Wat is de Spider Tower?

De Spider Tower is een uniek speelelement van 6 meter hoog binnen Spider City. Kinderen kunnen hier via de zijkant omhoog lopen. Als zij boven in de Tower staan vallen zij met behulp van elastieken banden veilig naar beneden en zullen zij zachtjes landen. Er zijn geen klimhandschoenen en gordels nodig om te kunnen spelen in de Spider Tower.

Kan ik reserveren zonder vooraf te betalen?

Nee, je betaalt direct je ticket(s).

Welke betaalmethoden zijn er in Spider City?

Op onze website kan je je klimkaarten kopen via iDeal, Creditcard, Bancontact en Giropay. In Spider City kan je  bij de receptie en in de horeca alleen met PIN betalen.

Zijn tickets en/of cadeaubonnen van Fun Forest geldig in Spider City?

Nee, tickets en cadeaubonnen van Fun Forest zijn niet geldig bij Spider City.

Hoe duur is het parkeren in Spider City?

Parkeren kan op de parkeerplaats van het Ufo Restaurant. Dit is momenteel nog gratis, maar later zullen hier kosten aan verbonden worden.

Hoe lang mag je klimmen in Spider City?

Klimmen in Spider City duurt 1,5 uur, dit is inclusief de instructie die je vooraf krijgt.

Mag ik zelf eten en drinken meenemen?

Dit mag, we vragen wel dit niet binnen Spider City nuttigen. In het attractiepark zijn verschillende zitmogelijkheden waar je jouw eten en drinken kan nuttigen. Wil je in Spider City wat eten of drinken? Breng dan een bezoekje aan onze horecagelegenheid.

Hebben jullie kluisjes?

Er is een beperkt aantal kluisjes, maar wij raden aan om waardevolle spullen zo veel mogelijk thuis te laten.

Kan ik in Spider City naar het toilet?

De toiletten in Spider City zijn enkel te gebruiken voor klimmers, toeschouwers en personeel van Spider City. Je kan tijdens je avontuur dus gewoon naar het toilet. Het is natuurlijk fijn als je geen gebruik hoeft te maken van ons sanitair tijdens het klimmen. We willen je dan ook vragen om voor je avontuur nog naar het toilet te gaan. Zo kan je optimaal genieten van je klimtijd!

Kan ik mijn hond meenemen?

Nee, je mag geen hond (of ander huisdier) meenemen naar Spider City.

Hoe boek ik een kinderfeestje?

Je kunt een kinderfeestje boeken via de ticketmodule. Klik onderaan op de button ‘Kinderfeestje’. Een kinderfeestje is mogelijk met minimaal 6 kinderen. Na het selecteren van een datum en tijd, kun je kiezen voor het bijboeken van extra’s. Meer informatie over de kinderfeestjes vind je op deze pagina.

Hoe verwerk ik mijn kortingscode of tegoedbon?

Je kortingscode of tegoedbon moet je gebruiken tijdens het online boeken, achteraf is dit niet meer mogelijk! Je doet dit nadat je je persoonsgegevens hebt ingevuld. Vul onder “vouchercode” de kortingscode of 15-cijferige tegoedcode in. Vergeet niet je kortingskaart of tegoedbon mee te nemen naar Spider City.

Hoe gebruik ik mijn Postcodeloterij kortingsbon?

Heb jij een Nationale Postcode Loterij voordeelgids of -agenda? Dan vind je hierin een kortingsbon voor 20% korting op Spider City. Bij het online boeken gebruik je, na het selecteren van jouw tickets en datum, bij ‘vouchercode’ de code 24POST. De korting wordt hierna verrekend bij jouw betaling.

Belangrijk: neem je kortingsbon mee en lever deze in bij de receptie van Spider City!
Kan je de bon niet inleveren? Dan moet je de 20% alsnog betalen aan de kassa.

Ik heb tickets van ANWB of een andere partner van Spider City. Hoe gebruik ik deze?

Je kiest op de website van de aanbieder (partner) een datum uit. Na het ontvangen van de vouchers (vaak met QR code) kun je op de boekingspagina van Spider City bij de gewenste locatie je datum en tijd bevestigen. Je verwerkt de vouchercode (vaak in de buurt van de QR code) vlak voor de betaling. Deze code bestaat uit een combinatie van 15 letters en cijfers. Let erop bij het boeken bij Spider City dat je exact dezelfde producten boekt als op de vouchers staan, anders zullen de codes niet verzilverd worden!

Veelgebruikte formulieren

Contactformulier

Laat een berichtje achter

Stond jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Wil je een specifieke vraag stellen aan ons team of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een groepsuitje en kom je er met de veelgestelde vragen niet uit? Door een contactformulier in te vullen, komt jouw vraag direct in onze mailbox terecht. We doen ons best om je zo snel mogelijk een antwoord terug te sturen!

Kom je er met de veelgestelde vragen niet uit?

Neem contact met ons op!

Ons team staat elke dag voor je klaar! Je kan ons op werkdagen ook telefonisch bereiken tussen 09.00 en 17.00 uur.

Amsterdam

Let op, je keuzes gaan verloren bij het verlaten van de widget.

Kies jouw locatie

Kies de tickets

9.2
0 klimmers beoordelen dit klimbos met een 9.2!

Grote groep
of kinderfeestje
?

Selecteer een datum

Hé, wat leuk dat je bij ons op avontuur wilt! Het lijkt erop dat het product dat jij wilt boeken nu niet beschikbaar is. Dit kan zijn omdat er op de gekozen datum geen plekken meer beschikbaar zijn. Kies dan een andere datum. Kom je er niet uit? Geen probleem! Onze klantenservice is van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

Selecteer een starttijd

Tip: Spider City is vaak het rustigst in de ochtend.

Nog enkele tickets beschikbaar!

Toch een andere dag?

Omboeken kan tot 24 uur van te voren Het wijzigen en/of annuleren van uw reservering kan kosteloos tot 2 weken voor aanvang.

Maak het avontuur compleet

Jouw gegevens

Uw vouchercode wordt verwerkt bij de betaling

Overzicht bestelling

Locatie
Datum & tijd
Tickets
Totaal € 49.90
Tickets Bestel ze hier direct!